Z roko v roki v poučni digisvet

OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu in Vrtec Polhek v obdobju od 1. 8. 2024 do 31. 1. 2026 skupaj sodelujeta v projektu Erasmus+ z naslovom Z roko v roki v zabavni digisvet (KA122-SCH – Mobilnost osebja in učencev v splošnem šolskem izobraževanju za neakreditirane institucije). Projekt financira Evropska unija.

Namen projekta je spoznavanje koncepta predšolske vzgoje in vzgoje in izobraževanja v prvi triadi osnovne šole v drugih evropskih državah, zlasti področja digitalnih kompetenc in IKT v državah, kjer je to področje dobro razvito in vključeno v vzgojno-izobraževalni sistem. Zanimajo nas konkretni načini in primeri vključevanja digitalne tehnologije v dejavnosti/pouk. Radi bi tudi spoznali načine, kako drugod starše in otroke seznanjajo z varno rabo IKT.

S projektom želimo doseči strokovni razvoj strokovnih delavcev vrtca in šole na področju digitalne tehnologije, prenos dobrih praks s področja varne uporabe digitalne tehnologije in bolj uspešno osveščanje staršev o varni in smiselni rabi digitalne tehnologije. Preko različnih dejavnosti bomo otroke urili v uporabi različnih IKT-orodij, s katerimi lahko pri pouku učinkovito usvajajo učne cilje, hkrati pa pri njih razvijajo računalniško mišljenje brez računalnika.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)