PŠ Iga vas

bluebird

”NOČ KNJIGE”

NA PODRUŽNIČNI ŠOLI IGA VAS

torek23. 4. 2019, ob 18.23 vabljeni učenci iz POŠ Iga vas
v skrivnostni svet  ”PRAVLJIČNIH POTI ZA STOLETNIMI VRATI”.

Dejavnost bo predvidoma trajala do 20.30.

Učiteljice PŠ Iga vas in knjižničarka

Peka kruha

Z učenci Eko vrtička smo v gospodinjski učilnici pekli kruh z zelišči. Pripravili smo si tudi zeliščni namaz, s katerim je bil naš kruh še bolj okusen.

Mentorica: Barbara Turk

Novoletne delavnice

V Iga vasi so 27.11. v popoldanskem času potekale novoletne delavnice s starši. Družili smo se in ustvarjali za novoletni bazar.

Delo na Eko vrtičku

Tudi v mesecu novembru smo pridno delali pri Eko vrtiču. Pripravili smo že izdelke za novoletni bazar. Okrasili smo lončke z marmelado in napolnili blazinice z dišečo sivko.

Pouk v naravi: “Gozdna šola”

V sredo, 10. 10. 2018, sta nam  Muca Copatarica in njena pomočnica veverica v gozdu skrili zaklad. Sledili smo namigom, ki sta nam jih razkrili v pismu in peš odšli do gradu Snežnik. Našli smo skrite namige, to so bile uganke, ki so nas vodile po poti do kipa boginje Diane. Vse smo pravilno rešili ter našli polno košaro sladkih dobrot.

Po topli in slastni malici pod mogočnimi drevesi smo ustvarjali mozaike iz naravnih materialov. Listje, palice, kamenčke, kostanje in želode smo uporabili za glasbila. Na odru smo zapeli in zaigrali kot pravi glasbeniki.

Lepo nam je bilo v »GOZDNI ŠOLI«.

Eko vrtiček

V šoli Iga vasi je zopet dišalo. Učenci Eko vrtička so skuhali odlično marmelado. Učiteljici Kristina in Barbara  sta jim pomagali in svetovali. Naredili so kar nekaj »okusne« ozimnice. Namazana na svežem kruhu jim je zelo teknila.

Teden otroka

V okviru tedna otroka z Muco Copatarico smo bosi po njenih sledeh iskali njen dom. Pod nogami je šumelo, šelestelo, nas pikalo, zeblo.
Obiskali so nas učenci iz Prezida. Pripravili smo jim kratek nastop, se družili ob igrah. Po skupnem sprehodu so si ogledali grad Snežnik.
Z gospo Tatjano nas je obiskal terapevtski kuža Lam, ki nam bo pomagal pri branju.
Šivali smo copatke, pletli jesenska drevesa in pikali svoja imena.
V četrtek, ob dnevu odprtih vrat na PŠ Iga vas, so nas obiskali naši starši in sodelovali pri pouku. Obiskali so tudi gospodično učiteljico, ki jih je v muzejski učilnici popeljala v svet prirodoslovja pred približno 100 leti.
Ob zaključku tedna otroka smo v kuhinji pri Muci Copatarici pekli slastne bučne palačinke in jabolčni zavitek. Tretješolci so napisali recepte in jih poleg peciva zložili v košarice.

Teden otroka z Muco Copatarico

Obisk Babne Police

V sredo, 12. 9. 2018, smo se učenci PŠ Iga vas v pravem poletnem vremenu odpravili na pohod na Babno Polico.
Bilo je zabavno in poučno. Pri Jermanovih smo se okrepčali z malico in jabolčnim sokom. V vasi smo si ogledali staro in obnovljeno sušilnico sadja. Gostitelja sta nam ponudila domače posušeno sadje in jabolčni zavitek. Za topel sprejem se vsem zahvaljujemo, posebno še družini Jerman.

Obvestilo

Zaradi motenj v telefonskem omrežju smo v PŠ Iga vas do preklica dosegljivi na številki
707 12 68.
Hvala za razumevanje.

Učiteljice PŠ Iga vas

(Skupno 756 obiskov, današnjih obiskov 4)