Zahtevo za dodelitev statusa perspektivnega ali vrhunskega mladega umetnika ali športnika oddate do 30. 9. 2024 v tajništvo šole ali po pošti.

Za uveljavljanje statusa perspektivnega ali vrhunskega športnika staršem k vlogi ni treba priložiti posebnih dokazil.

Za dodelitev statusa učenca perspektivnega mladega umetnika je potrebno priložiti potrdilo o vpisu v drugo šolo oziroma drug javnoveljavni program in potrdilo o udeležbi učenca na državnem tekmovanju/-ih s področja umetnosti za preteklo šolsko leto.

Za dodelitev statusa učenca vrhunskega mladega umetnika je potrebno priložiti potrdilo o vpisu v drugo šolo oziroma drug javnoveljavni program in potrdilo o osvojitvi nagrade oziroma 1., 2. ali 3. mesta na državnem tekmovanju/-ih s področja umetnosti za preteklo šolsko leto.

Status učenca perspektivnega mladega umetnika lahko pridobi učenec, ki se udeležuje državnih tekmovanj s področja umetnosti.

Status učenca vrhunskega umetnika lahko pridobi učenec, ki dosega najvišja mesta oziroma državne nagrade s področja umetnosti.

Status učenca perspektivnega športnika lahko pridobi učenec, ki je registriran pri nacionalni panožni zvezi in tekmuje v uradnih tekmovalnih sistemih nacionalnih panožnih zvez.

Status učenca vrhunskega športnika lahko pridobi učenec, ki doseže vrhunski športni dosežek mednarodne vrednosti.

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)