V četrtek, 14. 3. 2024, je na naši šoli vse  potekalo v znamenju števila π (pi).

Vitan Drobnič se je preizkusil na državnem tekmovanju v pomnjenju decimalk števila pi na Fakulteti za matematiko in fiziko v  Ljubljani. Odrecitiral je 505 decimalk in doseg tretje mesto v državi, s tem pa postal   tudi novi šolski rekorder in zmagovalec.

Ta dan je tudi na naši šoli potekalo tekmovanje v pomnjenju decimalk tega neskončnega števila. Letos smo ga organizirali že četrtič. V pomnjenju decimalk tega znamenitega števila se je  preizkusilo 16 učencev od 3. do 9. razreda.

Na drugo mesto se je uvrstil Urban Seljak  s 166 decimalkami, tretja pa je bila Sara Bavec s 142 decimalkami.

Čestitke prvim trem in tudi ostalim trinajstim tekmovalcem za pogumno sodelovanje .

Posebna zahvala pa gre tudi učencem in učiteljicam, ki so na domiseln način  poskrbeli za sladka presenečenja in nagrade.

Da je ta dan vse potekalo v znamenju tega neskončnega števila so poskrbeli tudi učenci na razredni stopnji z izdelovanjem zapestnic, kjer so decimalke prikazali z nizanjem različnih barv na vrvico.

Še  zanimivost …

Zmagovalec letošnjega slovenskega tekmovanja v recitiranju decimalk števila pi, ki je potekalo na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, je devetletni  Liam Kovač. Pravilno je povedal kar 1500 decimalk!

Do petka, 22. 3. 2024,  zbiramo še vaše PI-ezije.

Zapisala: Andreja Ravšelj, vodja tekmovanja

Foto: Danilo Drobnič, Martina Malnar Novak, Andreja Ravšelj

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)