Vijolični polhki

OBISKALI SMO ZLATO

Ker smo še malo pod vtisom praznikov on ker nas sonce vsak dan vabi ven, na sveži zimski zrak, smo se vijolični polhki odločili, da obiščemo našo Zlato. Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo prišli do Pudoba, vendar nam je uspelo. Zlata nas je bila zelo vesela. Povabila nas je na vrt za hišo, kjer smo se okrepčali s piškoti in pogreli s toplim čajem. Malo smo se še poigrali, nato smo smo se morali vrniti v vrtec. Bilo nam je prijetno, Zlati pa smo obljubili, da jo še kdaj obiščemo.

DEŽELA PRAVLJIC V ŠOLSKI KNJIŽNICI

Na povabilo knjižničarke Leonide, smo se danes odpravili na obisk v šolsko knjižnico. Pričakalo nas je pravljično vzdušje z zatemnjenimi lučmi, lučkami in gorečim kaminom. Z zanimanjem smo opazovali kaj se skriva v čarobni škatli, nato pa smo se preizkusili v ugibanju ugank.

Poslušali smo tudi pravljico o Snežni kraljici, na koncu pa še gibalno uprizorili pesmico o snežaku.

V knjižnici smo preživeli pravljične trenutke, za kar se knjižničarki Leonidi lepo zahvaljujemo.

SREČANJE S STARŠI – NOVOLETNE DELAVNICE

December je čas veselja, sreče ter druženja med seboj. Tako smo tudi mi pripravili delavnice, kjer bi se lahko starši in otroci med seboj družili in ustvarjali okraske, s katerimi bi polepšali našo igralnico.

V prijetnem vzdušju smo izdelovali škratke in obeske iz borovih storžev ter okrasili zanimivo smreko iz vej in naravnih okraskov. Bili smo zelo ustvarjalni.

Imeli smo se lepo, staršem in otrokom pa še enkrat hvala za obisk in njihovo pomoč.

OBISK LJUDSKE KNJIŽNICE

Vijolični polhki radi poslušamo pravljice, zato smo se z gospo Anđelko Pogorilić dogovorili za obisk ljudske knjižnice. Najprej nas je knjižničarka lepo pozdravila in nas povabila na preprogo pred praznično okrašeno smreko. Pripravljeni smo bili na poslušanje. Predstavila nam je zgodbo o ježku, ki je šel po vodo, pa o dvanajstih mesecih , ki so deklici sredi zime podarili košaro jagod. Spoznali smo tudi živali, ki so živele v piskerčku, katerega je medved na koncu zdrobil ter se preizkusili v reševanju ugank. Vmes pa smo slišali tudi kakšno zimsko pesem. Da pa ne bi samo sedeli in poslušali, smo izdelali tudi svoje novoletne okraske, ki smo jih pobarvali z rdečo barvo in okrasili z bleščicami. Odnesli smo jih s seboj v vrtec, saj bomo z njimi okrasili našo smrečico.

Imeli smo se lepo, Gospe Anđelki pa se še enkrat zahvaljujemo za povabilo in lepo preživeto uro v knjižnici.

 

 

OBISK ZOBNE ASISTENTKE TJAŠE IN KROKIJA

 

Danes sta nas obiskala zobna asistentka Tjaša in njen pomočnik Kroki. Pogovarjali smo se o zdravi hrani in o tem, kako in kdaj umivamo zobe. Spoznali smo nagajive črvičke, ki se še posebej razveselijo sladkorja. Kroki nam je tudi pokazal, kako pravilno ščetkamo in nas povabil, da mu pomagamo očistiti njegove zobe. Seveda smo na koncu očistili tudi svoje zobke. Tjaša nam je za nagrado dala štampiljko in pobarvanko.

 

NAREDILI SMO SADNE NAPITKE

Vijolični polhki se že več dni pogovarjamo o hrani in o tem, da ni vsa hrana dobra za naše zdravje, zobe, ipd. Skupaj smo tudi oblikovali plakat z zdravo in nezdravo hrano ter pri tem ugotovili, da so tiste jedi, ki jih imamo najrajši, velikokrat nezdrave. Da pa bi čim večkrat jedli zdravo, smo danes pripravili dva različna napitka. Prvi je bil mlečni napitek z banano in medom, drugi pa sadni, iz jabolka, mandarine, kivija in banane. Z veseljem smo pomagali in opazovali, kako se sadje spreminja v dober napitek. Seveda smo komaj čakali, da ga poskusimo. Mmm, je bilo dobro!

NARAVOSLOVNA URICA – OBISK PALIČNJAKA

Danes nas je ponovno obiskala učiteljica Heidi in nam zaupala, da je s seboj pripeljala posebnega prijatelja. Zanimalo nas je, kdo bi to bil, vendar nam ni hotela potešiti naše radovednosti. Tako nam ni preostalo nič drugega, kot gremo sami pogledat… In imeli smo kaj videti! Obiskal nas je paličnjak. Zares nenavadna žival. Kot bi se palčka sprehajala po mizi. Učiteljica nam je povedala, da je takrat, ko se prestraši, pri miru kot kip. Najraje pa ima liste maline, robide in leske. Najbolj pogumni smo mu tudi ponudili roko, da se je po njej sprehodil.

UVAJALNO OBDOBJE

Z mesecem septembrom smo postali skupina Vijoličnih polhkov. Nekateri smo bili že stari znanci, medtem, ko so drugi prvič prestopili vrata vrtca. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se spoznali in zapomnili nova imena.

Predvsem pa smo se igrali. Pa koliko zanimivih stvari smo delali! Ni nam bilo dolgčas. Poglejte si spodnje fotografije in sami presodite.

Aktivni smo bili tudi v telovadnici.

Igrali smo se po kotičkih.

Predvsem pa smo radi na svežem zraku.

TEDEN OTROKA

V tednu otroka smo tudi v vrtcu izvajali različne dejavnosti in se še posebej spomnili naših najmlajših, naših otrok.

PONEDELJEK – DAN ODPRTIH VRAT

V ponedeljek smo v vrtec povabili tudi starše in stare starše. Vijolične polhke sta ta dan obiskali dve mamici in ena babica. Z nami so se družile na vrtčevskem igrišču.

 

TOREK – GLASBENO OBARVAN

S svojim obiskom so nas presenetili tudi učenci iz osnovne šole, ki so nam predstavili različne instrumente. Uživali smo ob njihovem igranju. Na koncu smo ob zvoku harmonike tudi zaplesali.

SREDA – KROS

Vijolični polhki smo pokazali, da smo tudi mi hitri v teku, saj smo si vsi prislužili medalje v KROSU. Pridružili so se nam tudi prijatelji iz Nove vasi. Bravo!

 

ČETRTEK – KOSTANJEVO DOPOLDNE

Jeseni je tudi čas za kostanj. Tudi smo se lahko pogostili z njim, saj so nam ga spekle prijazne kuharice. Ob tem pa smo tudi likovno ustvarjali in naredili kostanjevo lepljenko.

PETEK – GREMO VEN

Topel in sončen jesenski dan nas je kar vabil, da gremo ven, v naravo. Odločili smo se, da gremo proti gozdu. Na poti smo se ustavili pri kostanju v središču Starega trga in ga nabrali polno košaro.

V gozdu smo opazovali drevesa, gobe in poslušali ptičje petje. Ustavili smo se v Dolinki in uživali v prostem gibanju. Našli smo tudi nekaj gob dežnikaric, vendar smo jih pustili za kakšnega gobarja, ki bi prišel mimo.

PIKNIK V NARAVI

 

 

Danes smo v vrtcu poslušali zgodbo o živalih, ki so se odpravile na piknik ob jezeru. Razmišljali smo, kako bi bilo, če bi imeli tudi mi svoj piknik. Ugotovili smo, da imamo vse potrebno: jabolka, pijačo, piškote, odejo, pa še kakšno presenečenje za povrhu. In smo se odpravili. Še našo miško smo vzeli s seboj. Mahnili smo jo proti gozdu, kjer nas nihče ne bo motil. Pripravili smo odejo in priboljške in uživali. Sonce nas je prijetno grelo in spremljalo na vsakem koraku. Plesali smo ob rajalnih igrah, se lovili in igrali. Bilo nam je lepo.

SPREHOD V NEZNANO

Danes smo se vijolični polhki odpravili na malo daljši sprehod, ki nas je vodil po bližnjih travnikih do obrobja gozda. S seboj smo vzeli toplo jesensko sonce, ki nas je prijetno grelo. Med potjo smo se tudi ustavili in se okrepčali s sadno malico.

Uživali smo v raziskovanju gozda, opazili smo veliko zanimivih stvari, gozdno jaso pa smo izkoristili tudi za prijetno igro.

V vrtec smo se vrnili zadovoljni in prijetno utrujeni.

(Skupno 1,069 obiskov, današnjih obiskov 1)