V petek, 2. 6., in v soboto, 3. 6., je bilo v stari šoli na Babnem Polju zelo živahno, saj je pod mentorstvom šolske svetovalne delavke potekal Tabor za radovedneže, ki se ga je udeležilo 18 učencev od 5. do 7. razreda.

Učenci so se lahko udeležili številnih nadvse zanimivih delavnic, ki so jih pripravili naši ustvarjalni učitelji. V petek so učenci razreševali uganke za bistre glave, ugotavljali, da ima igra potapljanje ladjic veliko skupnega z urejenostjo predalov, se pomerili v Malih sivih celicah. Likovno nadarjeni so izdelali pravo časovno kapsulo s pomočjo kolažne tehnike. Zvečer pa smo s pomočjo teleskopa opazovali nočno nebo.

V soboto smo se odpravili na orientacijski pohod, sami pripravili kosilo in okusno sladico. Po kosilu pa so se učenci spopadli z matematičnimi fraktali in izdelali Kochovo snežinko. Nekateri učenci so si dodobra raztegnili mišice ob skoraj akrobatskih vajah gibčnih učiteljev. S pomočjo zobotrebcev so otroci razreševali tudi miselne naloge.

Ob koncu pa še pripravili predstavitev naših aktivnosti za starše.

Imeli smo se super! Uživali smo v družbi drug drugega in radovedno pristopili k vsem dejavnostim ter poglabljali svoje znanje. Bravo učenci!

Posebna zahvala pa našim učiteljicam Martini Malnar Novak, Karmen Bajec, Heleni Novak Obreza, Jani Kraševec, Albini Ponikvar, Magdi Telič, Tini Ris in pa Maticu Opeka. Hvala tudi ravnateljici za podporo in obisk ter seveda staršem, ki ste otrokom to doživetje omogočili.

Sabina Breznik, šolska svetovalna delavka

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)