Prostovoljstvo je vedno bolj potrebno, zato smo bili tudi učenci prostovoljci zelo aktivni. Oktobra smo pripravili medgeneracijsko druženje, kjer nas je spremljalo sonce in dobra volja. Obiskali so nas tudi učenci iz Prezida.

Z uporabniki MEDGEN centra smo se večkrat družili, si medsebojno krajšali čas in lepšali dneve.

Skupaj z Rdečim križem smo uspešno izpeljali akcijo Drobtinica, kjer smo menjavali kruh in domače pecivo za prostovoljne prispevke in tako spodbujali solidarnost do socialno šibkejših.

Decembra smo menjavali rabljena otroška zimska oblačila in obutev. Ker nekatera oblačila niso našla novega lastnika, smo jih podarili Rdečemu križu.

Za decembrsko praznično vzdušje smo poskrbeli z Miklavževim obdarovanjem in programom v MEDGEN centru Gaber ter tudi s programom, krašenjem smrečice in pisanjem voščilnic v DEOS centru v Cerknici.

Poleg širjenja dobre volje smo na decembrskem bazarju, v času govorilnih ur in na vsakoletni novoletni tržnici ponujali izdelke učencev, narejenih v okviru novoletnih delavnic. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki smo tako obogatili šolski sklad.

Ker je konec leta čas, ko se oziramo nazaj v iztekajoče leto, si lahko naša druženja, trud in delo ogledate v priloženi galeriji.

December pa je tudi  čas, ko se oziramo naprej v leto, ki prihaja, zato vam želimo, da bi se vam uresničile vse želje, pričakovanja in sanje, tudi tiste, ki ste jih postavili visoko nad oblake.

Učenci prostovoljci z mentoricama Martino in Katjo.

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)