MODRI POLHKI

MODRI POLHKI  

 


 

 

OBISK KMETIJE KANDARE V IGA VASI 

Pester teden z raznimi dogodki, smo zaključili z obiskom kmetije. Do kmetije pa smo imeli prav posebno prevozno sredstvo. Peljali smo se z vozom lojtrnikom,ki sta ga vlekla dva krasna konja lastnika Janeza, ki se je prijazno odzval naši prošnji, da si ogledamo kmetijo.Navdušenje med vožnjo je bilo veliko, ko smo pomahali otrokom in vzgojiteljicam pred vrtcem Iga vas, pa smo bili kar malo važni.

Na kmetiji je gospodar Janez pokazal kako izgleda kmečka hiša zunaj, nato pa smo bili povabljeni še v hišo. Koliko zanimivih stvari smo videli. Pa čisto drugačne, kot jih poznamo sedaj. Seveda smo se srečali tudi z domačimi živalmi, spoznali smo, kako se izdelujejo košare, seveda pa na pogostitev ne smemo pozabiti.

Toliko stvari bi še radi videli, pa nam je žal zmanjkalo časa.

 


ZABAVA V HIŠI EKSPERIMENTOV 

Toliko zanimivih reči na enem mestu! Pa vseh se lahko dotakneš, preizkusiš kako delujejo! Znanost je pa res zabavna.

Pa še Zmajski most smo si ogledali pod katerim teče reka Ljubljanica in v katero je Prešernov Povodni mož odpeljal prevzetno Urško.

 

 


OBISK MEDGENERACIJSKEGA CENTRA GABER

Izkoristili smo toplo jesensko dopoldne in se družili z starejšimi v Medgeneracijskem centru na Gabru. Skupaj smo se zabavali ob gibalnih aktivnostih, pa tudi nekaj pesmic smo zapeli. Nam je bilo zelo prijetno, upamo, da tudi obiskovalcem centra.


OBISK ZOBNE ASISTENTKE TJAŠE IN KROKIJA

 


OBELEŽILI SMO SVETOVNI DAN HRANE. POKUŠALI SMO EKSOTIČNO SADJE.


SESTAVLJANJE IN PISANJE JEDILNIKA

Nalogo,  sestaviti jedilnik smo vzeli čisto zares!


Petkov daljši sprehod preko Ulake do priljubljene “DOLINKE” nam je nudil mnogo priložnosti za raziskovanje, igro, odkrivanje novih spretnosti, učenje in druženje. Na pot smo se odpravili skupaj z Rdečimi polhki. Kaj vse smo še počeli?  Vprašajte otroke!


 

 Pozdravljajo vas zvedave očke, ki komaj čakajo novih dogodivščin!!!!

 

 

(Skupno 1,296 obiskov, današnjih obiskov 1)