MODRI POLHKI

MODRI POLHKI  

KAR NEKAJ MODRIH POLHKOV JE ŽE ZAKLJUČILO Z VRTCEM IN NELJUBI DOGODKI SO NAM PREPREČILI, DA BI SE SKUPAJ POSLOVILI. ZATO,  DRAGI MODRI POLHKI, PREŽIVITE LEPE POČITNICE, VELIKO SE IGRAJTE, V JESENI PA POGUMNO SKOZI ŠOLSKA VRATA. 

 DARJA IN ERIKA             School kids clipart 7 » Clipart Station


PRIPRAVILI SMO SI BEZGOV SIRUP 

Najprej je bilo potrebno nabrati bezeg in, ker smo bili ravno v Podcerkvi, smo obiskali še Matevževo mamo. Bila nas je zelo vesela in postregla nas je z bezgovim sokom, ki je bil zelo dober in tudi naša želja je, da nam sirup uspe. Ker smo bili pri nabiranju uspešni, nam je ostal čas, da smo se odpravili še na Ulako, se tam igrali jezdece, ob vrnitvi v vrtec pa smo namočili bezgovo cvetje. Že naslednji dan smo si žejo pogasili z našim bezgovim sokom. MMMMMMM, kako je dober!!!!!!

PO DVEH MESECIH ZOPET V VRTCU 

Smo pa v vrtcu zelo malo časa, saj ga večino preživimo na prostem. Hodimo na dolge sprehode na vse konce in kraje in spoznavamo naravo na različne načine. Izdelujemo si zapestnice, iščemo zaklade, rešujemo naloge, pa še jelena imamo priložnost opazovati. in kot vidite, tudi dež nam ne more do živega.

 

DRAGI OTROCI IN STARŠI, da bo čas ob preganjanju virusa hitreje minil, vam pošiljam nekaj fotografij v ogled. Imejte se lepo in bodite zdravi. 

                                                                           Darja in ErikaRezultat iskanja slik za smiley face


PA ŠE NEKAJ UTRINKOV: 

 


NA TAKO PRIJAZEN NAČIN PA MODRI POLHKI PRIČNEMO DAN

 


TELOVADNA URICA 

Učitelj Aleš se zelo potrudi, da lahko mi razvijamo in preizkušamo gibalne spretnosti.


IZDELALI SMO PTIČJO HIŠICO 

18.2. 2020 sta nas obiskala g. župan in g. Jože Obreza iz Begunj pri Cerknici. S pomočjo in navodili g. Jožeta smo postali pravi mojstri. Še sami nismo vedeli, da znamo rokovati z mizarskim orodjem. zato nam vrtanje, zabijanje , vijačenje, lepljenje sploh ni delalo težav. Za vsak primer pa sta bila v bližini tudi župan in g. Jože.


OBELEŽILI SMO SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK 

Pripravili smo si proslavo, ki smo jo pričeli s slovensko himno, nato pa izvedli kulturni program z petjem, recitiranjem in branjem.


VOŠČILO: 

Živeti brez pravljic,
brez malih in velikih želja,
brez upov in brez hrepenenj po sreči,
prijateljstvu, uspehu,
bi bilo pusto in prazno.
Zato gremo v novoletno pravljico
iskat srečo in poti,
ki vodijo od srca k srcu.

Mirne in vesele božične praznike, ter srečno in uspešno leto 2020! 

                                                                         MODRI POLHKI, DARJA IN ERIKA

Povezana slika

KOSILO S PRAZNIČNIM POGRINJKOM


ZIMSKO VESELJE NA PRVEM SNEGU


OBISK GASILCEV 

NAŠ MATEVŽ JE PRAZNOVAL ROJSTNI DAN IN ZATO STA NAS OBISKALA NJEGOVA MAMICA IN OČKA. OBA STA TUDI GASILCA IN PREDSTAVILA STA NAM DELO GASILCA, GASILSKO OPREMO, KI SMO JO TUDI PREIZKUSILI, POKLICALI SMO ŠTEVILKO 112 , CENTER ZA OBVEŠČANJE V POSTOJNO IN POVEDALI, DA IMAJO MODRI POLHKI OBISK GASILCEV. PREIZKUSILI SMO SE TUDI V GAŠENJU POŽARA IN,KER SMO SE DOBRO ODREZALI, SMO DOBILI MEDALJO GASILCA PRI MODRIH POLHKIH. SKORAJ BI POZABILI! TUDI VOŽNJA Z GASILSKIM AVTOMOBILOM Z SIRENO IN LUČKAMI JE BILA DEL NAGRADE.

HVALA GASILCU IZTOKU IN GASILKI MARJETKI.


SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK 

PRI ZAJTRKU SE NAM JE PRIDRUŽIL TUDI G. ŽUPAN, GA. ZRIMOVA IN NAŠA TATJANA. G. ŽUPAN NAM JE PRINESEL LEPO PTIČJO HIŠICO IN DRUŽABNE IGRE.

 PRIPRAVA NA TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

ZA TO PRILOŽNOST SMO SE ŠE PRAV POSEBNO POTRUDILI. SPEKLI SMO SI KRUH IN SKUHALI JAGODNO MARMELADO. DELO SMO VZELI SILA RESNO. PRIPRAVA TESTA NI TAKO ENOSTAVNA. POTREBNO JE POZNATI RECEPT, VSE SESTAVINE UMEŠATI, NATO PA GNESTI, GNESTI, GNESTI. ZATO NAM JE POMAGALA UČITELJICA HEJDI, PRI KUHANJU MARMELADE PA SMO VELIKO NAREDILI SAMI. ERIKA IN DARJA STA NAMESTO NAS LE MEŠALI VROČO MARMELADO. SPROTI SMO JO POKUŠALI.  MMMMMM, DOBRA!!!!!


PREIZKUSILI SMO SE V KMEČKEM ZAJTRKU

 


V NAŠI IGRALNICI VSE SPOMINJA NA KMETIJOOBISK KMETIJE KANDARE V IGA VASI 

Pester teden z raznimi dogodki, smo zaključili z obiskom kmetije. Do kmetije pa smo imeli prav posebno prevozno sredstvo. Peljali smo se z vozom lojtrnikom,ki sta ga vlekla dva krasna konja lastnika Janeza, ki se je prijazno odzval naši prošnji, da si ogledamo kmetijo.Navdušenje med vožnjo je bilo veliko, ko smo pomahali otrokom in vzgojiteljicam pred vrtcem Iga vas, pa smo bili kar malo važni.

Na kmetiji je gospodar Janez pokazal kako izgleda kmečka hiša zunaj, nato pa smo bili povabljeni še v hišo. Koliko zanimivih stvari smo videli. Pa čisto drugačne, kot jih poznamo sedaj. Seveda smo se srečali tudi z domačimi živalmi, spoznali smo, kako se izdelujejo košare, seveda pa na pogostitev ne smemo pozabiti.

Toliko stvari bi še radi videli, pa nam je žal zmanjkalo časa.

 


ZABAVA V HIŠI EKSPERIMENTOV 

Toliko zanimivih reči na enem mestu! Pa vseh se lahko dotakneš, preizkusiš kako delujejo! Znanost je pa res zabavna.

Pa še Zmajski most smo si ogledali pod katerim teče reka Ljubljanica in v katero je Prešernov Povodni mož odpeljal prevzetno Urško.

 

 


OBISK MEDGENERACIJSKEGA CENTRA GABER

Izkoristili smo toplo jesensko dopoldne in se družili z starejšimi v Medgeneracijskem centru na Gabru. Skupaj smo se zabavali ob gibalnih aktivnostih, pa tudi nekaj pesmic smo zapeli. Nam je bilo zelo prijetno, upamo, da tudi obiskovalcem centra.


OBISK ZOBNE ASISTENTKE TJAŠE IN KROKIJA

 


OBELEŽILI SMO SVETOVNI DAN HRANE. POKUŠALI SMO EKSOTIČNO SADJE.


SESTAVLJANJE IN PISANJE JEDILNIKA

Nalogo,  sestaviti jedilnik smo vzeli čisto zares!


Petkov daljši sprehod preko Ulake do priljubljene “DOLINKE” nam je nudil mnogo priložnosti za raziskovanje, igro, odkrivanje novih spretnosti, učenje in druženje. Na pot smo se odpravili skupaj z Rdečimi polhki. Kaj vse smo še počeli?  Vprašajte otroke!


 

 Pozdravljajo vas zvedave očke, ki komaj čakajo novih dogodivščin!!!!

 

 

(Skupno 2,470 obiskov, današnjih obiskov 2)