Razigrani polhki

RAZIGRANI POLHKI

Koliko novih igral, vozil, zanimivih reči imajo v Starem trgu. Mi smo postali pogumni in bomo raziskali bližnjo okolico vrtca.

 


1, 2 ,3 prišel je mesel julij in Razigrani polhki smo se preselili v vrtec Stari trg. Otroci so v skupino vstopili malce nezaupljivo, ko pa so opazili prijatelje, s katerimi so se družili celo leto, pa so pokazali čisto vsi nasmešek. Vsak dan odkrijemo kaj novega, tako da se že danes veselimo jutrišnjega dne. Le kaj nam bo prinesel spet?

ODPRAVILI SMO SE DO KMETIJE IN SE POGOVORILI Z LASTNICO KUŽIJA REKSA. Škoda, da ne veste, kaj vse zna narediti Reks. Ustavili sdmo se pri potočku, ga opazovali in vanj zmetali kar nekaj kamenčkov.


NISMO VEČ NAJMANJŠI POLHKI V VRTCU IN JEMO PRI VELIKI MIZI IN SEDIMO NA VELIKO VEČJIH STOLIH. To pomeni, da rastemo, kot gobe po dežju.


Čas je za CICI TELOVADBO.

Nekateri pa so po naporni telovadbi potrebovali temeljit počitek.


1, 2, 3  razigrani polhki smo vsi,

2, 3, 4, 5 v vrtec radi pridemo

6, 7, 8, 9 rajamo, plešemo, skačemo, tečemo,

10,11,12,13 zdravi smo čisto vsi.

 


TUDI RAZIGRANI POLHKI SMO SE BOLJ ALI MANJ RAZIGRANO VRNILI NAZAJ V NAŠO RAZIGRANO IGRALNICO. Z veseljem smo se spet srečali, se opazili in ponovno začeli z raziskovanjem igralnice. Vse je tako novo za nas. Zanimivo, mar ne????

V teh dveh mesecih, ko se nismo srečevali v vrtcu, pa so se otroci razvili v prave male raiskovalce, zato smo jih vzgojiteljice odpeljale PRVIČ na sprehod. Prijeli smo se za “bibo”, ki nam je vsake toliko časa malo ponagajala, ampak brez večjih težav, smo se varno vrnili nazaj v vrtec.

Narava je v tem času tako bogata, očarljiva, da smo se veliko časa mudili na travniku, saj se nismo naveličali pogleda na cvetoč travnik. Da pa je bil sprehod še bolj popoln, so nas na poti pričakale luže v katerih so pristali kamenčki, ki so jih polhki v trenutku nabrali.

Bili smo na svežem, čistem zraku, obdani s ptičjem petjem, lazenjem in letanjem žuželk po travniških cvetlicah, kamenčki in drug z drugim. V naravi se nam ne sme nikoli muditi, saj jo le tako lahko začutimo s vsemi čutili in opazimo tudi tisto kar je skrito drugim.Narava je naš najboljši učitelj in nam vsak trenutek ponuja vse. Od nas samih pa je odvisno koliko te narave, smo si sposobni vzezi zase in jo začutiti.

Urška & Anita in Andreja


KONČNO SMO SE LAHKO ODPRAVILI NA TRAVNATI DEL IGRIŠČA, KJER SO NAS PRIČAKALI TRAVA, IGRALO S STOPNICAMI IN TOBOGANOM, PESKOVNIK IN ŠE MARSIKAJ ZANIMIVEGA.


Naši najmlajši so zaplesali družabne plese. Sami so se “poparčkali” in se prijeli za roke. Po koncu pesmi, se roki nista nikakor  in nikakor hoteli razdružiti. Izgledalo je tako, kot da so uporabili lepilo.


Mesec MAREC nam je prinesel nov kotiček s stopnicami, toboganom, ogledalom, tunelom,…..

 


PUST 2020

Tudi v našo igralnico so na pustni torek vstopile maškare. Odganjali smo “zimo” in viruse, bolezni. Glede na to, kako je bilo veselo, ne bo ne zime, ne virusov ne bolezni v naši skupini.

Obiskali so nas tudi prijatelji iz šole (pikapolonice, vojaki, pikapolone, Pike Nogavičke, lovec, zajci, princeske in še veliko drugih pustnih likov.

Hvala vsem za obisk in prijeten pustni torek


En, dva, tri, miza v kmetijo se spremeni.

En, dva, tri, miza se v najudobnejše ležišče spremeni.


V telovadnici nam idej za poziranje pred fotoaparatom nikoli ne zmanjka.


MEDVED STOPA COPA, COP, ZAJČEK SKAČE HOP HOP, HOP, MALA MIŠKA PA HITI, TIKE, TIKE, TIKE TI.

Medved, zajec in miš so se znašli tudi na risalnem listu.


OBISKALA STA NAS ZOBNA ASISTENTKA TJAŠA IN KROKI

Najprej smo se spoznali s Tjašo, nato pa je zelo previdno iz Tjašinega nahrbtnika ven pokukal Kroki. Par sekund smo ga samo opazovali, kmalu pa so se mu najpogumnejši približali in se ga dotaknili, ga pobožali in občudovali.

Kroki je imel danes umazane zobe, zato smo mu jih morali očistiti. V roke smo vzeli zobno ščetko in se trudili ščetkati njegove zobe.

Predno sta Tjaša in Kroki odšla, smo si prislužili zajčkovo štampiljko.

 


 ZADNJI JANUARSKI UTRINKI IZ IGRALNICE

ZADNJI JANUARSKI UTRINKI IZ TELOVADNICE

OBISKALA STA NAS KUŽA LAM IN NJEGOVA VODNICA TATJANA

 

 

Najpogumnejši so se mu približali, ga pobožali, se dotaknili njegovih ušes, mu podali žogico in še mariskaj zanimivega.

Opazovanje Lama  med izvajanjem različnih trikcev


SKRIVANJE JE ZABAVNO.Sem in me ni.


TAKŠNI IN DRUGAČNI UMETNIKI


 Pri Razigranih polhkih ni nikoli dolgčas.


Po novem letu so se v naši igralnici zgodili veliki koraki. Po novem jemo sadje, narezano na koščke, prej nam je kuharica Mojca vse zmiksala in nas s tem pocrtala. Zajtrk in kosilo pa imamo enako kot vsi otroci iz vrtca in nič več jaslični zajtrk in kosilo. Pa tudi stekleničke z mlekom ne hodijo več spati z nami.


Pošiljamo vam prve razigrane pozdrave v letu 2020. Letos bomo pa vsi upihnili že drugo svečko. Eni že februarja, drugi maja, tretji junija, najmlajši pa novembra.


Zadnje kosilo v vrtcu Iga vas v letu 2019 smo popestrili tako, da smo ga skupaj pojedli za enim omizjem Mavrični in Razigrani polhki.

Razigrani polhki vam želimo

samo malenkosti kot so nasmeh,

prijazne poglede, prisrčne pozdrave,

prijazne prošnje ali zahvale, 

ki so dobrote

in  naj gradijo veličino dneva.

Naj bo leto 2020 pot dobre volje, sreče in nenehnega zdravja.


Dijakinje 4. letnika Srednje vzgojiteljske šole iz Ajdovščina so nam predstavile zgodbo “Dogodivščine male Pike”. Igrica je bila popestrene z veliko glasbe in prepevanja, na koncu so nas dijakinje povabile, da se jim pridružimo pri petju.

 


Zadnje dni v mesecu decembru preživljamo čarobneje. Svečniki krasijo naše jutranje in opoldansko omizje, migetajoče lučke pa nas spremljajo na vsakem koraku.


 

Smo v mesecu decembru in vedno bližje smo prazničnim dnem, zato sta tudi naša igralnica in garedoba dobili praznično podobo. Aniti in Urški smo pomagali pri ustvarjanju.


Povabljeni smo bili na novoletno prireditev, ki jo pripravljajo učenci Igavaške šole za svoje bližnje. Otroci so se z veseljem odpravili v telovadnico, tam pa jih je pričakala “čudna” telovadnic. Na tleh so bile blazine, klopi, na katerih so sedeli učenci. Priznava, da otrokom res ni bilo nič jasno, a so se hitro navadili na spremenjeno telovadnico in si ogledali nastop šolarjev.

 

Uganite, kaj je v telovadnici rumene, modre, rdeče in zelene barve in je pravo skrivališče za vse naše polhke?

Malo naprej, pa malo nazaj.


Zdravi smo, zato vsak dan lahko raziskujemo in pridobivamo nove izkušnje. V telovadnici jih nikoli ne zmanjka.


Vsak dan nas obiščejo tako prvošolci kot tudi tretješolci. Včasih se z njimi malo poigrajo, včasih nam pomagajo urediti igralnico, najpogumnejši šolarji pa celo pomagajo pri hranjenju.


V telovadnico vsi radi odhitimo, tudi tisti, ki še ne hodijo, se z vso močjoi odplazijo proti telovadnici, kjer se preizkušajo v različnih gibalnih nalogah. Najbolj smo veseli, ko Urška in Anita iz omare vzameta klobučke.


Poglejte si, kako mi spretno jemo kosilo.


Vsi otroci so ustvarili svojo prvo risbico v vrtcu. Nekateri so flomaster tudi poizkusili, vendar so vsi ugotovili, da je bolj pametno risati po liustu kot pa po ustih.


 

KONČNO NAS JE SONCE POVABILO NA SVEŽ ZRAK.


VRAT OD TELOVADNIC NE ZGREŠIMO.

SVOJE ŽLICE NE DAMO NOBENEMU.


PRIPOMOČKE IZ TELOVADNICE SI PRINESEMO KAR V IGRALNICO IN PREIZKUŠAMO SVOJE ZMOŽNOSTI.


NOVEMBER JE MESEC, KO NAS SONCE NOČE IN NOČE RAZVAJATI, ZATO RAZIGRANI POLHKI RAJE ODHITIMO V TELOVADNICO.


OBČASNO PA SE NAM ZGODI KAJ NEPREDVIDLJIVEGA.


OD OKTOBRA SMO SE POSLOVILI TAKO, DA SMO POSTALI PRAVI UMETNIKI. URŠKA IN ANITA STA ROKO Z DLANJO PO NESREČI POMOČILI Z RJAVO BARVO IN NASTALO JE DREVO. MAVRIČNI POLHKI PA SO S PRSTKI NA DREVO NANIZALI OGROMNO LISTKOV.

Vsi otroci so z veseljem pomočili svoj prst v barvo, nekateri so se na koncu še malo našminkali.


KLOBUK   (Janez Bitenc)

TAKŠNEGA KLOBUKA,

KI GA JAZ IMAM,

NI NIKJER NA SVETU,

NI NE TU NE TAM,

ČE SE Z NJIM POKRIJEM,

SE MI VSE SMEJI,

DOBRO ME POGLEJTE,

SMEJTE SE ŠE VI.


Spoznali smo še dva nova razigrana polhka in jima pokazali, kako mi preživljamo dopoldneve.

Kje pa se skrivajo solzice?

Ko so solzice na površju, Anita in Urška ne fotografirata.

Prav imata, mar ne???? Takrat imata drugo delo. Z veseljem nas vzameta v svoje naročje, nas potoložita in hitro zapojeta pesmico, dve ali celo tri.


MESEC OKTOBER – SPOZNAVAMO NOVE PRIJATELJE IN RAZISKUJEMO SVET IGRE.

Ko sončka ni, nas pot zanese v telovadnico.

 

SMO NAJMLAJŠI POLHKI IZ NAŠEGA VRTCA.

PRVI SEPTEMBER: NOBEN NI ZNAL SEDETI SAM ZA MIZO.
DANES ŽE VSI SEDIMO SAMI PRI MIZI. KAKO LEPO JE JESTI SAM.

VSAK DAN  JE NA VRSTI ZABAVA PRI OGLEDALU (ENKRAT SE POGLEDAMO, ČE SMO DOVOLJ UREJENI, DRUGIČ RIŠEMO, NEKATERI PA GA Z VESELJM POLJUBIJO.

LE KAJ BI MI BREZ TELOVADNICE ????

Moj rdeči avto, motor ima, ki br br br, br br br, br br br, br bra.

Moj rdeči avto, krmilo ima, zavijam sem, zavijam tja, zavijam sem in tja.

Moj rdeči avto še hupo ima, ki pa pa pa, pa pa pa, pa, pa, pa, pa, pa. Bi bippppp.

 

(Skupno 5,178 obiskov, današnjih obiskov 1)