Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. 

Glede na nepredvidljive razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel na šoli  kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi tega dne doma.

Letos imate še večjo vlogo starši, da otrokom predstavite pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.

Pripravite Tradicionalni slovenski zajtrk tudi doma

Tradicionalni slovenski zajtrk je vseslovenski projekt. Zajtrka na šoli letos ne bo, a kljub temu k zajtrku vabimo vas, dragi starši in otroci. Zajtrk lahko pripravite kadarkoli v tednu, morda najbolje za vikend, ko se doma zbere vsa družina. Doma si pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pri tem ste starši in otroci lahko zelo ustvarjalni. Pustite otroku, naj pomaga pri izbiri hrane in pripravi pogrinjka. Naj pomaga tudi pospraviti.

Naj bo letošnji tradicionalni slovenski zajtrk čas za družinsko druženje.

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)